جستجوی پیشرفته

$ 0 به $ 10,000,000

تنظیمات جستجوی بیشتر
نتیجه : 0 مورد نمایش نتایج
نتایج جستجوی شما

کاپادوکیا

ارسال شده توسط HomeIstan بر دسامبر 21, 2023
0

کاپادوکیا کجاست؟

کاپادوکیا شهری باستانی در منطقه نیمه خشک مرکز آناتولی در کشور ترکیه است. این منطقه امروزه در بین شهرهای نوشهیر، نیغده، کرشهیر، آکسرای و قیصریه قرار دارد. این منطقه تاریخی به دلیل داشتن دودکش های افسانه ای اش بسیار محبوب و معروف است. کاپادوکیا تقریبا 735 کیلومتر از استانبول فاصله دارد. این شهر در سال 1985 از طرف یونسکو به عنوان میراث فرهنگی جهان ثبت شد. کاپادوکیا در زبان ترکی به معنای سرزمین اسب های زیبا می باشد.

این شهر یکی از سه شهر صخره ای در جهان بوده که در اثر فعالیت های آتش فشانی کوه های این منطقه و خروج گدازه های آتش فشانی به وجود آمده است.  این گدازه های سخت شده، به شکل های مخروطی، قارچ مانند، دودکشی و ستونی تا ارتفاع حدودا 40 متر تا آسمان پیش رفته اند. علاوه بر عوامل طبیعی، انسان ها نیز نقش مهمی در شکل گیری این منطقه داشته اند. درباره مجتمع های تونلی زیر زمینی این منطقه، 8 داستان متفاوت بیان می شود که در صورت سفر به کاپادوکیا، آن ها را می شنوید. حدود ۱۸۰۰ تا ۱۲۰۰ قبل از میلاد و در اوایل دوران هیتیته، انسان‌ها در منطقه گرومه ساکن شدند. بعدها منطقه کاپادوکیای ترکیه مرز بین امپراتوری های بزرگ شد.

کاپادوکیا ابتدا مرز یونان و ایران و بعدها یونانیان بیزانتین شد. این موقعیت های سیاسی اهمیت امنیت و مخفی شدن در این ناحیه برای مردمی که در کاپادوکیا زندگی می کردند را افزایش داد. به همین سبب، آن ها شروع به کندن زمین و ساختن شهرهای زیرزمینی کردند. در اوایل دوران مسیحیت، این سایت تبدیل به پناهگاه مذهبی شد. در قرن چهارم، مسیحیانی که از آزار و اذیت حکومت رم فرار کرده بودند، وارد این منطقه از ترکیه شده و به تاسیس جوامع مسیحی پرداختند. به همین علت در قسمتی از این سایت می توانید آثار مربوط به دوره اول مسیحیت را مشاهده کنید. پس از آن، راهب ها آمدند و کاخ ها و صومعه ها را گسترش داده و نقاشی دیواری بیزانتی به نام فرسکو را در کلیساهای درون غارها کشیدند. این کلیساها به قرن هفتم میلادی مربوط می شوند و همچنان سالم هستند.

تاریخچه کاپادوکیا

این شهر تاریخی ترکیه در اوایل عصر برنز یعنی سال ۱۸۳۶ میلادی با نام هتی Hatti شناخته میشد؛ همچنین قلمرو حکومت هتی‌ها در خاتوشا قرار داشت. حاکمان دستور ساخت و ساز بناهای مستحکم را به دادند و برده‌ها این دستور را اجرا کردند. همچنین این قلعه‌ها امروزه به عنوان بناهای تاریخی و دیدنی این شهر محسوب می‌شود که سالانه تعداد زیادی از گردشگران با تور به این شهر تاریخی سفر می‌کنند. امروزه این شهر را با نام کاپادوکیا می‌شناسند که توسط نوشته‌های هرودوت، این نام توسط پارس‌ها گذاشته شده است.

فرهنگ و آداب و رسوم کاپادوکیا

موقعیت خاص جغرافیایی ترکیه، باعث شده فرهنگ این کشور ترکیبی از فرهنگ آسیایی و اروپایی باشد. به طور کلی ترک ها افرادی بسیار خونگرم و خانواده دوست هستند. اجتماعی بودن این افراد به محض سر به ترکیه نظر شما را به خود جلب می کند. ترک ها از صحبت درباره تاریخ و فرهنگ کشورشان احساس لذت و افتخار می کنند. آن ها به دستورات اسلام پایبند بوده و در تک تک باورها و علایق شان می توان ردپای سنت های اسلامی را مشاهده کرد. علاوه بر این ها، تعصب خاصی بر روی زبان ترکی دارند و معمولا یا زبان انگلیسی را به خوبی نمی دانند یا ترجیح می دهند به انگلیسی صحبت نکنند.

جاهای دیدنی کاپادوکیا

کاپادوکیا مناطق و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که در این بخش به طور کاملا خلاصه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

کلیسای کاریکلی

نام آن به علت نقاشی ردپاها در ورودی اش می باشد. این نقاشی ها به موضوعات عهد جدید مربوط می شوند و قدمت این بنا به قرن 12 می رسد.

کلیسای باربارا

نام آن از یک قدیس مصری گرففته شده و معماری آن به کلیسای کاریکلی شباهت دارد. قدمت این کلیسا به نیمه دوم قرن 11 می رسد. قسمت داخلی کلیسای باربارا به شکل صلیب، میانه آن گنبدی شکل و سقف آن منقش به نقش هایی از حضرت مسیح، قدیسان، موجودات اساطیری و اشکال هندسی می باشد.

کلیسای نانری

این بنای 7 طبقه ای سنگی، معماری شگفت انگیزی دارد و در سمت چپ موزه روباز گورمه واقع شده است.

کلیسای المالی

نام این کلیسا به معنای سیب بوده و علت این نامگذاری، وجود باغ سیب در نزدیکی ورودی کلیسا می باشد. دیوارهای کلیسای المالی با نقاشی هایی تزیین شده که قدمت آن ها به قرن 12 می رسد و به کتاب مقدس، زندگی حضرت ابراهیم و زندگی حضرت عیسی اشاره می کنند.

کلیسای ایلانلی

به معنی مار بوده و کلیسایی ساده با سقفی کوتاه است. علت نامگذاری آن، نقاشی موجود در این کلیاست. در این نقاشی قدیسان در حال از بین بردن اژدها یا مار غول پیکری به تصویر کشیده شده اند.

کلیسای کارانلیک

به معنی کلیسای تاریک می باشد. قدمت این کلیسا به قرن 11 می رسد و در دل یک غار قرار دارد. دارای چهار ستون و نقاشی هایی از عهد جدید می باشد.

کلیسای توکالی

بزرگ ترین کلیسای گورمه است که در سال 1980 بازسازی شد. این کلیسا در واقع چهار کلیسا را در دل خود جای داده است. کلیسای توکالی در فاصله 50 کیلومتری گورمه قرار دارد اما جزئی از موزه گورمه به شمار می رود.

وادی یا دره عشق (AŞK VADISI)

طول آن 4900 متر بوده و سرشار از دودکش های پری می باشد و درباره سنگ های موجود در آن افسانه ای قدیمی وجود دارد.

دره سرخ (KIZIL ÇUKUR VADISI)

گذشتن از دره سرخ و رسیدن به بالای کوه، به علت وجود صخره های تند و تیز این منطقه کاری دشوار است. طولانی ترین تونل دره سرخ حدودا 37 متر می باشد.

دودکش های پری (PERI BACALARI)

این دودکش ها با فوران کوه های ارجیس، حاسان و دیگر کوه های آتش فشانی پدید آمده اند. گدازه های پخش شده، فلاتی بزرگ از 100 الی 150 لایه توف با سختی های متفاوت تشکیل داده اند که در اثر فرسایش، دره های امروزی پدیدار شده است. اشکال مخروطی آن به دودکش های پری معروف اند. همچنین افراد محلی این توده های سنگی عظیم رو تراشیده و خانه هایی غالبا دو و سه طبقه ساخته اند.

موزه فضای باز گورمه (GÖREME AÇIK HAVA MÜZESI)

از محبوب ترین و جذاب ترین جاذبه های تاریخی کاپادوکیاست که با داشتن یک تور صوتی، گردشگران و بازدید کنندگان را در میان کلیساها، خانه های غار و نقاشی های باستانی قرن ها پیش راهنمایی می کند. این موزه در نزدیکی مرکز شهر گورمه قرار دارد که محبوب ترین شهر کاپادوکیاست. این دره در سال 1985 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

دره گل رز (GULLUDERE VADISI)

مواد معدنی موجود در ماسه سنگ، در این منطقه خاص، به رنگ صورتی هستند. این رنگ صورتی در طول روز بیشتر آشکار می گردد.

دره ایهلارا (IHLARA VADISI)

این دره، یک تنگه شگقفت انگیز با رودخانه ای جذاب بوده که به اندازه 16 کیلومتر داخل سنگ آتش فشانی جریان دارد. این منطقه کانونی برای کلیساهای غاری است که در طول مسیرتان بسیاری از آن ها را مشاهده خواهید کرد.

قلعه اوچ حیصار (UÇHİSAR KALESİ)

تنها از این قلعه می توان ارجیس و کوه حسن را با هم مشاهده کرد. این قلعه منطقه مرزی بوده است و به سبب اینکه در مرز غربی پادشاهی کادی بورهان الدین، مرز شرقی سلجوقیان و مرز شرقی کاهرامان اوغولاری قرار داشته قلعه اوچ حیصار یا سه حصار نامیده می شود.

موزه فضای باز زلوه (ZELVE VADISI VE AÇIK HAVA MÜZESI)

این مکان، زمانی یکی از بزرگ ترین جوامع کاپادوکیا را در دل خود جای داده بوده است.این موزه بسیار جالب تر از موزه گورمه است و گردشگران بیشتری را به طرف خود می کشاند.

اورگوپ (ÜRGÜP)

قلب جغرافیایی کاپادوکیاست که هتل های زیادی در آن، در صخره ها تراشیده شده اند. اورگوپ در دوره سلجوقیان، مرکز تجاری بوده است.

شهر زیر زمینی درینکویو (DERINKUYU YERALTI ŞEHRI)

در کاپادوکیا مجموعا 36 شهر زیر زمینی وجود دارد که درین کویو عمیق ترین آن هاست. این شهر زیر زمینی در منطقه ای به همین نام در فاصله 40 کیلومتری از گورمه واقع شده است. این شهر در سال 1965 به روی گردشگران و بازدید کنندگان گشوده شد و مجموعا حدود 600 دروازه بیرونی دارد.

شهر زیر زمینی کایماکلی

بزرگ ترین شهر زیر زمینی منطقه کاپادوکیا می باشد.

آب و هوای کاپادوکیا

کاپادوکیا شهری چهار فصل است. در تمامی فصول سال به جز تابستان، در این منطقه باران می بارد. زمستان این منطقه از دسامبر تا فوریه و با دمای تقریبی 2- درجه سانتی گراد به طول می انجامد. زمین کاپادوکیا در این فصل معمولا بین 20 تا 30 سانتی متر برف دارد؛ البته این موضوع تورهای گردشگری این منطقه را کنسل نمی کند.

تفریح در شهر کاپادوکیا

تفریحات متفاوتی در این منطقه وجود دارد که در این بخش به برخی از محبوب ترین آن ها اشاره می کنیم :

  • تورهای بالن هوای گرم
  • تورهای اسب سواری : زمین کاپادوکیا به گونه ای است که با خودرو نمی توانید به همه جای آن سفر کنید. اسب انتخاب بهتری برای رفتن به این مناطق است.
  • رفتینگ : آبشارهای دره زمانتی فرصت خوبی برای دوستداران رفتینگ فراهم می کنند.
  • مشاهده طلوع آفتاب در قلعه اوچ حیصار
  • رقص سما : سما، رقص آیینی فرقه صوفی می باشد.

بهترین زمان بازدید از کاپادوکیا

کاپادوکیا تقریبا در مرکز ترکیه و ارتفاعات بالا قرار دارد؛ بنابراین آب و هوای آن در تابستان گرم و خشک و در زمستان سرد و پربرف است. از نظر آب و هوایی بهتر است در پاییز و بهار به این منطقه سفر کنید. البته سفر در فصل زمستان نیز مزایای خاص خود را دارد. از جمله خلوت تر بودن این منطقه نسبت به فصل های دیگر و همچنین زیبایی خیره کننده کاپادوکیا زیر کریستال های برف.

چگونه به کاپادوکیا برویم؟

برای سفر به کاپادوکیا راه های مختلفی وجود دارد که در این قسمت به برخی از آن ها اشاره می کنیم. اگر به شهرهای ازمیر، استانبول یا آنکارا پرواز داشته باشید، از آنجا می توانید به فرودگاه کیصری بلیط هواپیما گرفته و سپس تورهای کاپادوکیا را خریداری کنید. پس از آن با ترانسفر تور به منطقه کاپادوکیا سفر می کنید. همچنین در طول روز اتوبوس هایی به سمت کاپادوکیا حرکت می کنند که زمان طی کردن مسیر از هر شهری به کاپادوکیا، با شهر دیگر متفاوت است:

  • استانبول با فاصله 12 ساعت
  • ازمیر با فاصله12 ساعت
  • آنتالیا با فاصله 9 ساعت
  • قونیه با فاصله 5 ساعت
  • قونیه با فاصله 5 ساعت
  • بورسا با فاصله 11 ساعت

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  • جستجوی پیشرفته

    $ 0 به $ 10,000,000

    تنظیمات جستجوی بیشتر

مقایسه ملک ها

شروع گفتگو
1
هوم استان پاسخگوی سوالات شما است
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟